1 Juli 2015

Äntligen lite sommarvärme. Det är vi inte bortskämda med precis!
Hästarna fick byta hage i Söndags och går nu på skogsbetet.
Massor med gräs, passar bra nu också när värmen kom att de går i en mer skyddad hage. I förmiddags körde jag snabbt ner om stallet för att fylla vatten innan jag, sambon och svärmor skulle iväg på utflykt.

Jag startar vattnet, går runt om ladan och på väg in i vinterhagen som jag måste gå igenom för att komma till skogen. När jag rundar ladan får jag syn på fyra mycket nöjda hästar som står och tuggar i sig gammalt hö. Lillsessa tittar nöjt upp ur en plåttunna som hon just druckit ur, full med gammalt surt vatten!
Amen va f*n! Jag går ner till hagen och ser att ingången är totalt sönder sprängd, linorna låg som trasor och ett handtag kunde jag inte ens hitta.
Men visst, gammalt hö och surt vatten går visst före en fin gräshage och ett badkar med friskt vatten?!

Eftersom jag hade tidspress fyllde jag bara nytt vatten och lät hästarna vara kvar i vinterhagen, jag får komma tillbaka ikväll och laga hagen tänkte jag.
Det är så typiskt att något sådant ska hända precis den dagen man ska iväg.
Under eftermiddagen plingade telefonen att hagen var fixad och hästarna var på rätt sida tråden igen, TACK KARIN. Du är en ängel.

Tjatteman har också semester nu.
Han avslutade med att gå ett lugnt jobb nere i Vomb.
Nu ska han vila i tre veckor, sen är det dags att börja trappa upp träningen så smått!

Kalle var ute för drygt 1 ½ vecka sedan och kollade Nanook på dygn 39, allt såg bra ut.
Idag är Chiloé dräktig på dygn 90 och Nanook på dygn 48.

DSC_1310
DSC_1312

DSC_1334
DSC_1336