13 Augusti 2020

Det är nu över tre år sedan denna sidan uppdaterades, motivationen föll som en sten en period men har nu hittat tillbaka igen! Jag läste mitt senaste inlägg, som jag skrev den 14 Maj 2017 och det har verkligen hänt galet mycket sedan dess! 

I inlägget skrev jag om Chizalady, hur träningen lagts om då hon presterade uselt i lopp. Det gav resultat och Chizalady tog efter det en tredje placering och en vinst innan hon tragiskt skadade sig. Jag köpte tillbaka Chizalady i September 2017 och betäckte henne 2019 med Nova. Efter att ha gått dräktig i hela 365 dagar fölade hon ett stort och fint hingstföl den 19 Maj. I inlägget skriver jag också om Tjattes start på Klampenborg där han blev höjd fyra kilo i handikapp, det roliga varade inte så länge tyvärr. Tjattes problem med "tjockt blod" blev för överhängande och han såldes som ridhäst i Juli 2017. 

2017 betäcktes fyra ston. Det var Be My Surprise, Chiloé, Noble Rocket och Seattles Girl. Jag valde att sälja Noble Rocket dräktig under sommaren 2017 pga studier. Det skulle helt enkelt bli för mycket för mig med tre dräktiga ston och en delägd. Noble Rocket fick senare ett stoföl som nya ägaren tyvärr inte registrerat in. Seattles Girl kastade sitt hingstföl en morgon i Oktober/November (minns inte helt vilket) när jag kom till stallet och skulle ta ut hästarna. Oerhört tragiskt att förlora två dräktigheter på det fina stoet. Jag och Yasmine valde att inte försöka en tredje gång, Seattles Girl har nu det jättebra som ridhäst hos en bekant till Yasmine. Kvar var då Be My Surprise och Chiloé, som båda fick vars ett stoföl 2018. Be My Surprise var dramatisk och fölade i hagen kl 08 en morgon i -14 grader. Som tur var, så hade Yasmine haft hovslagaren och upptäckte det blöta och kalla fölet i snön. För att få in henne i boxen fick vi lägga henne i en skottkärra, därför fick hon också döpas till Chizonwheels, ett passande namn som Yasmine kom på! Chiloé ville inte vara sämre med dramatiken utan lyckades se till att stallkameran var avstängd under de fem minuterna det tog för henne att föla. 2018 fortsatte dramatiskt med en extrem torka under sommaren. Det fanns varken bete eller hö att tillgå. Tyvärr tvingades jag skära ner på hästantalet och Be My Surprise återgick till sina tidigare ägare, tyvärr avled hon kort därefter i tarmvred. 

2019 betäcke jag som sagt Chizalady med Nova, Chiloé betäcktes med Aces Star. En betäckning som jag vann! I December 2019 flyttade jag alla mina hästar till Yasmine och Rasmus nyköpta gård! En flytt som har gynnat mig och hästarna avsevärt. På gården finns stora fina hagar, bete samt ett ridhus. Yasmine och Rasmus är snart färdiga med sitt nybyggda stall, så det kommer finnas två stall på gården, vilket är en klar fördel när gården har både avel och tävlingshästar. Både jag och hästarna stormtrivs och det var verkligen dags att lämna Höör och stallet som vi stod i efter nästan sju år där. 

Både Chizalady och Chiloé fick två friska och fina föl i år. Chiloé har nu lämnat fyra ston på raken, jag väntar fortfarande otåligt på en hingst från henne. Chizalady fick däremot en hingst och nu ställer jag mig frågan om det kommer bli tvärtom där, att hon bara lämnar hingstar? På tävlingsfronten har jag tre uppfödningar i träning. Chizhou är i träning hos Caroline Malmborg och framgångarna har varit högst ojämna. En skada i vintras gjorde att hon var borta från tävingsbanan i sex månader, sedan gick hon direkt ut och blev tvåa. Förväntningarna var höga inför starten därpå, men Chizhou inkom på en sjätteplats, och det visade sig senare att hon stod med en infektion som nu är behandlad. Chiloés tredje avkomma Chizonit är tillfälligt såld och är i träning hos Thomas Christensen på Jägersro. Efter avslutad karriär kommer hon återgå i min ägo igen. Chizonwheels som jag fött upp tillsammans med min pappa Jörgen Svensson och Johan Möller är i träning hos Ricardo Ramallo. Ägarskapet på henne är jag, pappa och Tomas, som också delägde Tjatte. Vi tre bildade handelsbolaget Stall JET tillsammans, förutom oss tre ägs Chizonwheels också av Rune och hans dotter Kathrin (Decibel Racing). 

Kort och gott är det såhär det har sett ut de senaste tre åren! Sidan kommer nu att uppdateras mer frekvent. Sidan "uppfödningar" är uppdaterad, så även hästarnas egna sidor.

Välkomna tillbaka!