15 April 2016

Såhär är det.
Nanook fick Onsdagen den 6 April ett stoföl som tyvärr föddes döfödd.
Av någon anledning har moderkakan lossnat i livmodern vilket har gjort att fölungen dött.
Mycket tråkigt då fölungen till synes såg mycket fin ut! Nanook mår som tur är bra, om inte helt perfekt. Det viktigaste trots allt oavsett är att stoet klarar sig och mår bra.
Självklart är det väldigt tråkigt och väldigt synd då jag från början bestämt mig för att endast ta ett föl på Nanook och sedan låta henne gå vidare som ridhäst, för hon är en helt fantastisk sådan! Jag har sällan eller aldrig sett ett fullblod som rör sig så bra som Nanook gör, och med den positiva inställningen till arbete.
Det tar mig emot att sälja henne, men det är det absolut bästa som kan hända, allra helst för Nanooks skull! Hon förtjänar att göra det hon tycker är roligt!
Min lillasyster Kajsa hjälper till att rida och utbilda henne och det gör hon med bravur. Kajsa rider för dagen Medelsvår dressyr, och hon kan ana kapacitet i Nanook så det känns jättekul såklart. Jag har lagt ut några blygsamma annonser på facebook och jag har blivit helt bombarderad med spekulanter! Att Nanook är en attraktiv häst vet jag, men att folk tror att en fullt frisk 5 åring med så hög ridbarhet säljs för slaktpengar, det gör mig så trött. Bara för att hon är ett fullblod betyder inte det att hon på något vis slumpas bort eller inte har ett värde som häst. Den trenden måste vändas. Jag kommer inte släppa Nanook för en skitsumma (egentligen ska jag skriva VI, för det är min och Yasmines häst) Om inte rätt köpare kommer som kan se hennes potential och värde, nä då får hon gå kvar här på bete och så får Kajsa fortsätta rida henne helt enkelt.

Här är iaf några bilder på hästen alla vill ha - men som ingen ska betala för ...

DSC_0087
DSC_0100
DSC_0104
DSC_0153
DSC_0110

En fölunge fick jag åtminstone, lilla Svea! Eller ja ... Liten och liten ska jag väl inte säga.
Hon är allt annat än det!
Ibland är det svårt att tro att hon endast är 5 veckor gammal. Jag ska ta nya bilder med systemkameran imorgon så ska ni få se!
Både Chiloé och Svea mår jättebra, men Svea är fortfarande reserverad och försiktig så det är fortfarande tvångsmys som gäller.

Tjatte var inne på jägers idag och gick två varv på ascotbanan.
Idag med en ny ryttare på ryggen, Josefin!
Josefin ska rida Tjatte i hans första start den 24 April, så Yasmine ville att de båda skulle bekanta sig med varandra innan det är dags för den stora dagen.
Ett klokt resonemang av Yasse!

DSC_0007
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0024