16 September 2014

Då var dagen här, idag flyttade Tjatteman hemifrån och är nu i träning hos Yasmine!
Det har varit en lång dag och nu längtar jag efter att få krypa ner i sängen.
Yasmine tog med sig en sällskapshäst i transporten till Tjatte, allt för att han skulle känna sig så trygg som möjligt. När vi tog ner rampen gick Tjatteman med nyfikna steg rakt mot transporten för att inspektera Nottan. Han såg sig inte för utan snubblade på rampen och gick ner på knä. Han skadade sig inte men efter det var han inte alls intresserad av att gå i närheten av rampen. Det krävdes en hel del övertalning, och han är riktigt envis Tjattemannen! Till sist gav han sig och gick med på att stå nära rampen, efter det gick det hela relativt snabbt. Rätt som det var vågade han stå med frambenen på rampen, och efter några bestämda knuffar från oss så gick han in.
Han stod som ett ljus hela vägen ut till nya stallet, jätteduktig var han.
Jag tror att Nottans sällskap gjorde en hel del på sig. Det ger ju verkligen jätte mycket trygghet att där är en annan häst med i transporten, och jag hoppas att Tjatteman fick en bra första erfarenhet av att åka släp.
När vi kom fram till stallet var han inte det minsta svettig, inte ens fuktig! Han backade ut ur transporten som ingenting. Lite rädd var han för att gå in i stallet, och när han väl kom in så smög han fram, såg rätt roligt ut =)
Väl inne i boxen ställde han sig direkt och kikade på sin boxgranne, för att i nästa sekund äta sitt hö. Fick rapport av Yasmine nu ikväll om att han hade kastat sig över maten i krubban när hon gav kvällsmat. Ett mycket gott tecken!
Lite ledsamt känns det i mattehjärtat att han inte bor hemma i stallet längre, det kommer nog ta några dagar innan jag vänjer mig. Samtidigt som det är så roligt att han äntligen är gammal nog att gå in i träning.

DSC_0171


Nu är jag så trött att ögonen går i kors!
Jag låter bilderna här nedan tala för vad som hänt sedan senaste uppdateringen.

Hästarna spanar på mig när jag drar in en hölåda till TageDSC_0052

DSC_0063

DSC_0076

IMG_20140912_152403

DSC_0158

13 September

DSC_0096

DSC_0116