21 December 2014

Idag hade vi som bekant Tjattefrukost.
En frukost bestående av pepparkakor, lussebullar och chokladbollar till pappa.
Stackars pappa fick äta chokladbollar istället för lussebullar, han är nämligen glutenintolerant.
Jag gav mig faktiskt på att baka glutenfria lussebullar.. Blev kanske inte sådär superbra precis.
Stenhårda, smakade giftigt och var så torra att hade du sagt "pööh" med en bit bulle i munnen hade smulorna flugit all världens väg! Och jag skojar inte.
Efter att ha kommit hem från jobbet igår kl 21 ställde jag mig och bakade både lussebullar och Rocky Road. Detta för att jag så underbart glömt två avgörande ingredienser till båda bakverken i Fredags och inte kunde baka på min lediga kväll. Jag bestämde mig för att göra lussebullarna lite mindre än i mitt "provbak" häromveckan, vilket resulterade i att även dessa fullt normala lussebullar blev en aningens torra. Bakning är helt enkelt inte min grej!
Jag var färdig med mitt bak sådär lagom 01.30 inatt och precis allt i huset, inklusive mig luktade lussebulle.
En välbehövlig dusch och sedan bums i säng 02.30.

Sådär lagom pigg steg jag upp imorse och begav mig till stallet.
Pappa kom med höleverans kl 08. När vi var färdiga med det fixade jag stallet snabbt innan vi begav oss ut till Tjatte!
Tjatteman blev riktigt glad över att se oss och såg ut att ha "massor att berätta". Han luktade mig i ansiktet flera gånger och hade en riktigt busig blick. Det syns att han trivs och mår jättebra. Härligt att se!
Växer det gör han, och han kommer bli stor!
Täcket som vi delägare köpte till honom passar med nöd och näppe, snart är det för litet trots att jag faktiskt beställde större storlek för att han skulle ha något "att växa i".
Tjatte kommer nu ha en välförtjänt vila över jul och nyår!

DSC01247

DSC01255

DSC01259

Efter Tjattes frukost körde vi ner till Malmö och besökte pappas galopphästar (och ett av mina blivande avelssto).
En snabb visit i stallet blev det innan vi alla körde och åt lunch.
Hästmänniskor som vi är satt vi och tittade på ATG och loppen från Täby samtidigt som vi åt =) Vi hann även med några "berättelser från förr" innan vi styrde bilen mot Höör igen.

Pappas delägda galoppör Tap On Track

DSC01292

Väl hemma i stallet igen blev det täckesbyte på Katie, för någon (läs Chiloé) tyckte det var en utmärkt idé att tugga hål hennes täcke! Nu har Katie fått ärva Tages vintertäcke, tror hon känner sig rätt så nöjd =)