22 Januari 2012

Novanas bror Neviusz vinner igen! Denna gången över 2400 meter.
Tredje raka segern nu, fantastiskt roligt!

Text hämtad från svenskgalopp.se:

"Ingen ryttare rider med samma självförtroende som Hillevi Ljungquist just nu! I Klass 3 Handicapen som avgjordes utanför streckspelet tog Hillevi sin fjärde seger i den sjätte starten för året. Ett minst sagt imponerande facit för en amatörryttare!

Dagens segervapen var Neviusz, en häst Hillevi redan lotsat till seger i två tidigare starter.

Det är ett privilegium att få rida en så fin häst, sade Hillevi, som leasar den polskfödde valacken av sin arbetsgivare Madeleine Smith.

Från en utvändig position mitt i fältet avancerade Neviusz fram och satte press på länge ledande Blades of Glory (M Sandh) runt motorvägskurvan, kopplade segergreppet i god tid före mållinjen och avgjorde med en dryg längd.

Jag försökte hålla Neviusz lugn i början av loppet så att han gick på för tidigt. Sedan var det bara att hänga på Blades of Glory. Visst kändes det säkert sista biten. Men helt säker kan man aldrig vara, hästarna stannar lätt på en krävande bana som idag, analyserade Hillevi.

Tränare Madeleine Smith var naturligtvis helnöjd efter Neviusz tredje seger på lika starter.

Neviusz var ostartad när jag fick in honom i träning i april förra året. Hästen är ganska nervös hemma i stallet men när det blir tävling gör han det väldigt bra. Nu får vi ta oss en funderare på den fortsatta matchningen. Det är inte omöjligt att hoppar in honom till sommaren, sade Madeleine."

Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp