23 Augusti 2020

Helgen har gått i sann galoppsports-anda! 
Förutom åringsauktion och derby i Norge (inte för att det berörde oss så mycket denna gången) var jag och pappa i Malmö och hälsade på Chizonit och Chizonwheels! Båda 2åringarna ser jättefina ut och utvecklas för varje gång jag ser dem. Vi fick se Chizonit ridas men Buzan hade vilovecka så med henne blev det "bara" klapp och kel. Chizonit tog sig runt ascotbanan med spetsade öron och med fullt fokus framåt! Hennes ägare och tränare är mycket nöjda med henne. Hon har verkligen vuxit till sig och ser mycket mera mogen ut nu.

Chizonit


Chizonwheels uppvisade en helt ny sida för oss igår! Hon har alltid varit social men samtidigt lite "frånvarande" i sin attityd. Igår var hon däremot mycket mer närvarande och ville verkligen umgås med oss. Vi alla var överens om hennes positiva förändring, i slutändan var det nog ändå Buzan själv som kände sig mest nöjd då hon åt upp 1 kg morötter på ca 2 minuter.

Chizonwheels

På eftermiddagen kom pappa ut till stallet och hälsade på hästarna. Han har inte sett fölen på drygt två månader, och visst har det hänt en del! Chiléo är verkligen en rejäl fölunge trots att han bara är tre månader gammal. Chizroyal är ett riktigt litet paket och kommer inte bli så liten hon heller. Jag är verkligen så nöjd med mina fölungar i år. Båda fölen var lite blyga först och ville inte bli kliade av pappa, men det dröjde inte många minuter förrän Chizroyal kom på att han minsann också dög som rumpkliare! Likt sin storasyster Chizalady är "rumpkli" det enda som betyder något.

Chizroyal & Chiléo

Igår blev också alla andelar sålda i Chizroyal. För några veckor sedan sålde jag ett par andelar i henne till Lone (Tjattes nya ägare) och jag kan nu med glädje berätta att Chizroyal också kommer ägas av Stall JET HB och Decibel Racing KB. Ett härligt gäng delägare som jag verkligen hoppas ska får riktigt roligt på galoppbanorna med både Chizonwheels och Chizroyal.


På återseende!