24 September 2014

Nu har Tjatteman bott hos Yasmine i lite mer än en vecka.
Det har gått jättebra och tränaren rapporterar om att han äter precis som han ska, riktigt matglad är han men det gillar vi =)
Han har fått en väldigt lugn vecka och fått tid på sig att landa, men han har dock hunnit med att bli friserad, fått träns på sig, gått en promenad samt fått ett täcke.
Två flickvänner har han också fått i hagen, dock kom han inte riktigt överens med ett av stona, så idag hade han fått gå i en egen hage med hästar runt om sig.
Det hade inte Tjatteman gillat alls, utan bestämde sig för att ta saken i egna hovar och hoppade ur sin hage! Han undkom med några ynka skrapsår på frambenen.
Hoppa verkar han kunna den lille mannen, blir nog en bra fälttävlanshäst av honom när han är färdig på banan!

Lillsessa fick flytta till Tjattemans box när den blev tom och det har gått jättebra. Det var lite skrikande första natten men så blir det.
Hon har riktigt mycket humör Lillsessan, på morgonen är hon skitsur för hon vill in till Chiloé och dia, och tycker ingenting går snabbt nog.
När Chiloé istället vill gå ut i hagen till sin frukost ställer sig Lillsessa framför henne och stoppar, hon ska minsann ha di först innan Chiloé får gå en meter. En bestämd liten dam det där!

I Fredags kom veterinären och vaccinerade Lillsessa och Tage.
Det var Lillsessas första spruta och faktiskt får jag säga att hon tog det väldigt bra.
Hon skuttade till lite när sprutan stack till, men inte mer. Jag har Lillan (Bejona Zee) i färskt minne från förra året, och hon gjorde mycket mer än bara hoppade till, så jag var beredd på det värsta. Härligt att bli positivt överraskad.
Grimma har hon också fått på sig, och det var inte heller några större problem.
Nu har hon haft grimma på sig fyra gånger totalt, och hon slutade bry sig efter gång nummer två.

IMG_20140919_140740


I Fredags gjorde jag även den sista dräktighetsundersökningen på Katie, och visst är hon dräktig! Nu på dygn 152.
Det börjar redan synas på magen att där finns en liten.
Stackars Katie har blivit gammal över en sommar. Det syns på henne att hon börjar bli sliten. Bättre blev det inte när hon blev sparkad av Chiloé. Såret är fortfarande inte helt läkt, samt att hon är fortsatt svullen om sitt bakben som hon förmodligen vrickat/fläkt i samband med att hon fick sparken.

DSC_0217

Någon som inte ser gammal ut är Tage.
Han blir finare för var vecka, roligt att han tar sig och kan hänga med ett tag till!

IMG_20140921_231702

Storm och Tage

IMG_20140920_175548