26 Mars 2016

I Fredags var Tjatte inne på Jägers igen.
Två varv på cushion blev det, Tjatte var lite spänd första varvet men slappnade av fint på andra.
Martin tror att Tjatte är en stayer, och det är väl vad jag själv också trott hela tiden. Förutsättningarna för att det blir debut 24 April ser bra ut, men vi får se!

DSC_0042
DSC_0051
DSC_0053
DSC_0060
DSC_0076
DSC_0084

Facebook har sedan en tid tillbaka börjat med att man kan se sina minnen. Det är faktiskt ganska roligt att blicka tillbaka och se vad man gjorde på dagens datum några år tillbaka. Idag var det dock ganska ledsamt. Ett minne kom upp från ifjol på Katie och lille Fighter. Jag la upp en bild på honom när han var en två dagar gammal, för just då såg det ut som att han skulle kunna bli bra med hjälp av korrigering och operation. Tyvärr blev det ju inte så, och bara någon dag efter avlivades båda två.
När jag tittar på hur fin Tjatte är, så är det verkligen tråkigt att Katies andra föl inte fick överleva. Hon fick 2012 ett stoföl efter Mandrake El Mago, och ifjol då ett hingstföl efter Helsinki!

Smeknamn på hästar/föl brukar fixa sig själv på något vis.
Jag har försökt vänja mig vid tanken på att kalla fölet för Kotten, men nu får jag nog tänka om. Flera stycken påtalar att Lilltösens bläs liknar Sverige, och att det hade varit roligt att döpa henne till ett namn med Sverige tema. Så kommer det inte bli, hennes namn är redan inskickat och håller på att godkännas. Just nu väntar jag bara på att Norge ska godkänna, jag har redan fått OK av Sverige och Danmark. Vad hon är döpt till blir officiellt när Norge förhoppningsvis har godkänt och allt är klart.
Hennes smeknamn däremot borde helt klart vara Svea! Efter sin Sverige inspirerande bläs. Tänk nu Svea som i "Svea rike" inte på själva tilltalsnamnet Svea.

IMG_20160326_091135

GLAD PÅSK!