5 Januari 2014

God fortsättning allihopa! Nytt år med nya möjligheter =)
Tjatte räknas inte som föl längre utan nu har jag en åring i stallet!
Känns helt overkligt, och om drygt 3 månader är det dags för Chiloé att föla.
Jag hoppas att allt ska gå bra med fölningen och att det är ett friskt föl som kommer ut, lite nervöst är det allt.
Träningen med Tjatte fortsätter, han har haft en liten paus nu över jul och nyår.
Det blir inte alltid som man tänkt sig, och i förrgår var en sådan dag.
Det började med att Tjatte försökte tränga sig förbi mig när jag öppnade boxdörren, han bara rusade fram helt "besatt" och skulle ut till varje pris.
Jag lyckades dock få honom på andra tankar och allt gick bra tills vi kom ut i paddocken, då fick han något spel och studsade runt, han tappade balansen och gick ner på knä samtidigt som han slet grimskaftet ur händerna på mig.
I ren panik började han galoppera runt som en galning med grimskaftet runt benen, han blev jätterädd när det slog omkring, och säkert panikslagen också eftersom det inte försvann.
Det hela slutade iaf med att han gick igenom staketet och sprang in i stallet!
Tur i oturen gick han igenom ingången till paddocken där plankorna är avtagbara, och på något magiskt vis har han lyft plankorna så att dom har hakat ur sina gängor och bara åkt iväg.
Tjatte skadade inte sig förutom ett pytte litet sår på bogen, helt otroligt att det slutade så väl som det faktiskt gjorde.
Jag tog ut honom direkt, men inte till ridbanan, vi höll oss utanför stallet och gjorde massor med ledarskapsövningar för att riktigt påminna honom om vad som är okej och vad som inte är det.
När vi var färdiga med det kom min foder-gubbe körande med min beställning på mat och spån, så det blev miljöträning också genom att så i stallgången och titta på när allt lastades av och bars in i stallet.
Jag kände mig ändå ganska nöjd med hur det avslutades, men något orolig över hur han skulle vara i kroppen dagen efter (igår).
När jag kom till stallet igår var det en pigg Tjatteman jag såg i hagen, som försökte få igång Chiloé på lite bus! Riktigt skönt att se honom busa runt som vanligt.
Kanske något stelare än vad han brukar vara, men med tanke på hur han skenade runt i paddocken är det inte konstigt om han var lite öm i kroppen igår!

Film från Tjattes bus försök med Chiloé

Tjatteman och Kate på nyårsafton
1538716_10202300609811926_904036876_n